ГоловнаПолітика

Свідок звинувачення дала свідчення на користь Павла Гриба, - батько

"Це вказує на те, що всі свідчення під час досудового слідства були сфальсифіковані".

Свідок звинувачення дала свідчення на користь Павла Гриба, - батько
Павел Гриб

Свідок звинувачення в суді Ростова-на-Дону не підтвердила свої свідчення щодо Павла Гриба, які вона давала під час досудового слідства. Про це розповів батько Павла Гриба - Ігор, пише УНН.

"Я можу це підтвердити (про те, що свідок звинувачення дала свідчення на користь Павла - ред.). Вчора виступала подруга Єршової, це мені адвокат підтвердила. За словами адвоката, в її свідченнях не було нічого, що б вказувало на те, що Павло планував щось з цією Єршовою. Свідок звинувачення сказала, що про жодні дії не знає, ніхто нічого не говорив, не планував. І коли їй поставили запитання: ви ж раніше давали свідчення (під час досудового слідства - ред.). Вона сказала, що в цьому не розбирається", - розповів Ігор Гриб.

За його словами, це вказує на те, що всі свідчення під час досудового слідства були сфальсифіковані.

"Тобто, немає ніяких доказів (провини Павла - ред.). Подивимося як буде далі ", - додав він.

Як повідомлялося раніше, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону почав судове слідство у справі Гриба, незважаючи на незгоду підсудного. На засіданні 15 листопада суд допитав головного свідка звинувачення Тетяну Єршову, яку він нібито схиляв до терактів. Сам 20-річний політв'язень не визнав своєї провини і відмовився давати свідчення.

Нагадаємо, Павло Гриб перебуває в російських в'язницях понад рік. Він зник у Білорусі в серпні 2017 року, коли прямував у гості до дівчини, з якою познайомився в інтернеті. У Білорусі юнака затримали і доставили в Росію, де звинуватили в підготовці терористичного акту.

Гриба заарештовано до 24 квітня 2019 року. Міністерство закордонних справ України висловило протест через продовження арешту, але не отримало жодної відповіді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram