ГоловнаПолітика

Порошенко задекларував 60 млн грн дивідендів

"Задекларовані суми не пов'язані зі зростанням матеріального достатку, оскільки дивіденди не виплачувалися протягом трьох років".

Порошенко задекларував 60 млн грн дивідендів
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко у п'ятницю, 23 листопада, задекларував 60 млн грн дивідендів (50 млн і 10 млн гривень) від публічного акціонерного товариства "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал".

Про це свідчать дані Єдиного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

У прес-службі Адміністрації президента в п'ятницю ввечері підкреслили, що задекларовані суми не пов'язані зі зростанням матеріального достатку, оскільки дивіденди не виплачувалися протягом трьох років, коли кошти спрямовувалися на благодійність, підтримку української армії тощо, інформує Інтерфакс-Україна.

"Задекларовані дивіденди, що надходять тепер за період 2015-2018 років, Петро Порошенко направить на прозору, з фінансової точки зору, популяризацію розвитку державності, ідей євроатлантичної інтеграції, підтримку створення єдиної помісної православної церкви, розвиток української мови. На політичну рекламу Порошенко витрачає власні кошти, на відміну від багатьох інших політичних сил, які оплачують ролики і борди за рахунок бюджету або взагалі не можуть пояснити джерела надходження грошей", - роз'яснили у прес-службі й додали при цьому, що з задекларованих 60 млн грн Петро Порошенко оплатив усі податки, включаючи військовий збір.

У прес-службі запевнили, що ця сума не пов'язана з доходами від продажу ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ), оскільки вони ще не надходили на рахунок Петра Порошенка як фізичної особи.

"Кошти від покупця переказуватимуться юридичним особам продавців поступово протягом декількох років. Після переказу перших траншів як дивіденди на рахунок фізичної особи вони будуть задекларовані. Із суми надходжень будуть сплачені ПДФО за ставкою, передбаченою для дивідендів, і військовий збір", - підсумували в АП.

Це не перше повідомлення про суттєві зміни в майновому стані глави держави.

Так, 26 жовтня президент задекларував 28 млн 816 тис. 798 грн доходу від відчуження цінних паперів і корпоративних прав, отриманих від Міністерства фінансів України, і 6 млн грн дивідендів від ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал", в якому сконцентровані активи Порошенка.

Тоді він також вказав, що 18 жовтня придбав у банку "МІБ" боргові цінні папери/державні облігації України в кількості 1000 одиниць вартістю 27 млн 463 тис. 370 грн, а 17 жовтня - в кількості 4000 одиниць на суму 103 млн 430 тис. 309 грн.

2 жовтня Порошенко задекларував 1 млн 316 тис. 907 грн відсотків від банку "МІБ" і 2,2 млн грн дивідендів від "Прайм Ессетс Капітал".

12 вересня глава держави задекларував 1,4 млн грн процентного доходу від вкладів у Міжнародному інвестиційному банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram