ГоловнаПолітика

АРМА оголосило конкурс на управителя резиденції "Межигір'я"

Документи потрібно подати до 12 грудня.

АРМА оголосило конкурс на управителя резиденції "Межигір'я"

Національне агентство з виявлення, розшуку та управління корупційними активами оголосило конкурс з вибору управителя колишньою президентською резиденцією "Межигір'я".

Про це повідомляє прес-центр Нацагентства.

"АРМА запрошує потенційних керівників взяти участь у відборі осіб, які можуть надавати послуги управління активами у вигляді рухомого і нерухомого майна, розташованого в с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області (резиденції "Межигір'я"), які передані в управління АРМА", - сказано в ньому.

У повідомленні сказано, що необхідні для участі в конкурсі документи потрібно подати до 12 грудня.

В АРМА додали, що керуючий має право на плату, а також на відшкодування необхідних витрат у зв'язку з управлінням активами, що утримуються безпосередньо з доходів від використання прийнятих в управління активів. При цьому керівник не може відчужувати активи, які він прийме в управління.

"АРМА не має повноважень і прав витрачати кошти Державного бюджету України на організацію відповідального зберігання, обслуговування, підтримки в належному стані активів, в тому числі проведення поточних ремонтів, а також забезпечення їх належного функціонування", - відзначили в агентстві.

Зате, згідно з українським законодавством, зазначені заходи може здійснювати керуючий, якого оберуть в установленому законом порядку. При цьому оплачуватися утримання "Межигір'я" буде виключно з доходів від управління, які отримує керуючий у процесі комерційного використання активів.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 29 травня за клопотанням Генеральної прокуратури передав колишню президентську резиденцію "Межигір'я" в управління держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram