ГоловнаПолітика

Заарештованого у Росії екс-міністра Рудьковського відправили на психіатричну експертизу

На суді його захист вимагав видалити з залу представника українського посольства.

Заарештованого у Росії екс-міністра Рудьковського відправили на психіатричну експертизу
Фото: dosye.com.ua

Заарештований у Росії екс-міністр транспорту України Микола Рудьковський перебуває на психіатричній експертизі в інституті імені Сербського у Москві.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Сьогодні Басманний суд Москви розглядає продовження утримання Рудьковського під вартою. Самого підозрюваного на суді не було, тому його адвокати протестували проти проведення засідання.

"До суду надійшов документ з інституту Сербського. У ньому йдеться, що Рудьковський перебуває на стаціонарній комплексній психіатричній експертизі, яка триватиме 30 днів", - зазначила суддя Юлія Сафіна.

Захист Рудьковського також вимагав видалити з залу представника українського посольства. Суддя відмовила, тому що справа слухається у відкритому режимі.

Нагадаємо, Рудьковського затримали у Москві у жовтні 2018 року. Ще в травні 2016 року його заочно заарештували за "напад на установу, яка користується міжнародним захистом, з метою провокації війни або ускладнення міжнародних відносин". Йдеться про інцидент у 2014 році - тоді Рудьковський жбурнув камінь у посольство Росії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram