ГоловнаПолітика

Кличко: відкриття ресторану в будівлі Будинку профспілок - велика помилка

У КМДА уточнили, що Будинок профспілок не є комунальною власністю, а належить Федерації профспілок.

Кличко: відкриття ресторану в будівлі Будинку профспілок - велика помилка
Фото: пресс-служба президента

Мер Києва Віталій Кличко вважає "великою помилкою" відкриття закладу громадського харчування KFC у Будинку профспілок у центрі Києва.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

"Однозначно, це неправильне рішення. Коли у нас немає музею Революції гідності, коли ще рани дуже свіжі, відкривати ресторан у місці, де відбувалися такі події, де люди віддали життя, щоб ми жили в європейській країні - це неправильне рішення", - сказав Кличко в ефірі радіо "НВ".

Мер також сказав, що розуміє емоції людей, які виступали проти відкриття закладу.

"Я був на Майдані, був у цій будівлі і вважаю, що відкриття там ресторану - велика помилка", - підкреслив Кличко.

У повідомленні КМДА уточнюється, що Будинок профспілок не є комунальною власністю міста, а належить Федерації профспілок.

Нагадаємо, у середу, 21 листопада, у згорілому під час подій Майдану Будинку профспілок відкрили виставку музею-меморіалу Революції гідності. Увечері того ж дня стало відомо, що у будівлі відкрили ресторан швидкого харчування мережі KFC. Це викликало обурення активістів, які влаштували біля закладу акцію протесту.

Після того, як протестувальники запалили піротехніку і розписали стіни біля ресторану, поліція почала їх затримувати. Між правоохоронцями та учасниками акції відбулися сутички. Адвокат Масі Найєм заявив, що правоохоронці під час сутичок з протестувальниками застосували спецзасоби.

Загалом поліція затримала шестеро осіб, але на ранок їх відпустили і пообіцяли, що невдовзі нададуть правову кваліфікацію всім подіям.

Після того, як стало відомо про відкриття фаст-фуду KFC у Будинку профспілок, користувачі Facebook обвалили рейтинг сторінки KFC до одиниці, після чого можливість ставити оцінки на сторінці закрили. Окрім того, українське PR-агентство Mainstream розірвало контракт з офіційним представником KFC в Україні компанією Yum! Brands.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram