ГоловнаПолітика

В українських законах не йдеться, що мати паспорт іншої країни заборонено, - Сіярто

"На Закарпатті живуть угорці, які, згідно з угорським законодавством, мають право на подвійне громадянство".

В українських законах не йдеться, що мати паспорт іншої країни заборонено, - Сіярто
Петер Сийярто
Фото: EPA/UPG

Видавання угорських паспортів громадянам України не суперечить українським законам. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

"На Закарпатті живуть угорці, які, згідно з угорським законодавством, мають право на подвійне громадянство (... Якщо ви подивитеся на українські закони, то ніде не йдеться, що мати паспорт іншої країни - це злочин чи це заборонено", - зазначив він в інтерв'ю DW.

На запитання, чи видавали угорські паспорти українським чиновникам, Сіярто відповів: "чесно кажучи, я не знаю". "В Угорщині для отримання другого громадянства неважливо, є людина чиновником чи ні", - додав глава угорського МЗС.

Нагадаємо, сайт "Миротворець" опублікував список із 313 закарпатців - власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування. У списку "Миротворця" ці люди з'явилися за те, що "склали присягу на вірність Угорщині", перебуваючи на державній службі та в органах місцевого самоврядування. У вересні до бази сайту також потрапив глава МЗС Петер Сіярто.

Відносини між Україною та Угорщиною загострилися після того, як в інтернеті з'явилося відео, на якому жителям Закарпаття видають угорські паспорти і просять тримати це в таємниці. Глава МЗС Угорщини заявив, що все, що відбувається на відео, законно і відповідає міжнародним нормам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram