ГоловнаПолітика

Мін'юст заплатив за захист нацгвардійця Марківа 826 тис. гривень

Представляти Україну в суді буде італійська компанія Legance - Avvocati Associati.

Мін'юст заплатив за захист нацгвардійця Марківа 826 тис. гривень
Фото: фотопроект "Если бы не война"

Україна закупила послуги італійської юридичної фірми на 800 тис. гривень для захисту нацгвардійця Віталія Марківа у судовому засіданні 23 листопада у справі про вбивство на Донбасі італійського журналіста Андреа Рокеллі. Про це йдеться в тендерній документації Міністерства юстиції.

У липні суд міста Павіа (Регіон Ломбардія, Італія) взяв до розгляду цивільний позов родичів Рокеллі, що вимагають від України 500 тис. євро моральної компенсації. Мін'юст спрямував суду лист, в якому повідомив про юрисдикційний імунітет України в цій справі, а також відмовився від призначеного судом адвоката Дж. Калі і зажадав перенесення засідання через бажання України закупити послуги юридичних радників.

Суд вирішив перенести засідання на 23 листопада.

Мін'юст 20 листопада провів тендер і купив послуги юристів італійської фірми Legance - Avvocati Associati за 26 тис. євро (еквівалент 826 тис. гривень).

Нагадаємо, Марківа затримали 30 червня 2017 року за підозрою в причетності до вбивства Роккеллі в травні 2014 року біля Слов'янська. Італійська прокуратура досі відмовлялася від співпраці з українською стороною, зокрема щодо створення спільної слідчої групи та виїзду на місце події біля Слов'янська Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram