ГоловнаПолітика

В Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані

За керування транспортом у стані алкогольного сп'яніння загрожує до 51 тис. гривень штрафу.

В Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані
Фото: zaxid.net

Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність у вигляді штрафу до 51 тис. гривень за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

Про це йдеться в прийнятому парламентом законопроекті №7279-д.

Цим документом вводиться інститут кримінальних проступків, а також, окрім того, встановлюється кримінальна відповідальність за керування транспортом (у тому числі і водним) у стані алкогольного сп'яніння.

Так, у Кримінальний кодекс включена ст. 286-1, згідно з якою керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, карається штрафом від 1 000 до 2 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 - 34 000 гривень) з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до 3 років.

За ті самі дії, вчинені повторно, передбачено штраф у розмірі до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 000 грн) з позбавленням права керування транспортними засобами на термін від 2 до 3 років.

Нагадаємо, за водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачається штраф у розмірі 10,2 тис. грн і позбавлення прав на 1 рік, а водія, якого двічі впродовж 5 років притягували до адміністративного покарання за керування транспортними засобами в стані сп'яніння, штрафують на 40,2 тис. грн і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram