ГоловнаПолітика

Комітет Ради рекомендував прийняти законопроект про бюджет-2019 в цілому

Також Комітет підтримав кандидатуру Оксани Маркарової на посаду голови Мінфіну.

Комітет Ради рекомендував прийняти законопроект про бюджет-2019 в цілому
Фото: Макс Требухов

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту підтримати законопроект про державний бюджет (№9000) в цілому.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко в Фейсбуці.

За його словами, таке рішення комітет прийняв на засіданні в четвер о 4-й годині ранку, почавши розглядати бюджетний законопроект о 15:30 в середу.

"4:30. Комітет ВР з питань бюджету підтримав проект змін до Бюджетного кодексу та проект Державного бюджету на 2019 рік", - написав Саєнко.

Він також додав, що Комітет підтримав кандидатуру Оксани Маркарової на посаду голови Мінфіну.

"Ще одне не менш важливе рішення Комітету - схвалення кандидатури Оксани Маркарової на посаду міністра фінансів України. Спасибі всім членам бюджетного комітету та команді його Секретаріату. Команда Мінфіну - взагалі великі молодці. Готуємося до завтрашнього пленарного засідання", - додав міністр.

Нагадаємо, 15 вересня Кабмін вніс проект держбюджету-2019 на затвердження в парламент. 18 жовтня Рада прийняла в цілому висновки та пропозиції до законопроекту, що означає прийняття держбюджету в першому читанні. 14 листопада Кабінет Міністрів схвалив зміни до держбюджету-2019 для другого читання.

Спікер Ради Андрій Парубій сподівається, що проект Держбюджету-2019 буде затверджено цього четверга, а сама процедура затвердження не затягнеться на всю ніч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram