ГоловнаПолітика

Гройсман запропонував призначити Маркарову главою Мінфіну, а Фриз - міністром у справах ветеранів

Також прем'єр пропонує розглянути заяву про відставку глави Мінагрополітики Кутового.

Володимир Гройсман і Оксана Маркарова
Фото: Marker.ua
Володимир Гройсман і Оксана Маркарова

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пропонує парламенту затвердити Оксану Маркарову на посаді міністра фінансів, а також призначити Ірину Фриз на посаду міністра у справах ветеранів.

Про це повідомляється на сайті Кабміну.

"За результатами консультацій з парламентською коаліцією і керуючись нормами законодавства, прем'єр-міністр України прийняв рішення направити до Верховної Ради подання на призначення на посаду міністра фінансів України Оксани Маркарової, яка зараз виконує обов'язки міністра. Також Володимир Гройсман пропонує призначити Ірину Фриз, яка зараз є народним депутатом України, міністром України у справах ветеранів", - йдеться у повідомленні.

Ірина Фриз
Фото: Ірина Фріз / Iryna Friz
Ірина Фриз

Гройман також запропонував розглянути заяву Тараса Кутового про його звільнення за власним бажанням з посади міністра аграрної політики та продовольства.

Нагадаємо, 7 червня Рада звільнила міністра фінансів Олександра Данилюка, який публічно посварився з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та поскаржився на нього західним партнерам. На позачерговому засіданні Кабмін призначив в.о. глави Мінфіну Оксану Маркарову.

Держслужбу у справах ветеранів війни та учасників АТО уряд створив у 2014 році. Завданням служби була реєстрація учасників АТО, всебічна допомога і реабілітація учасників бойових дій. Взимку 2018 року парламент рекомендував Кабміну створити Міністерство у справах ветеранів.

Міністр агрополітики Кутовий подав у відставку торік у травні. Він заявив, що вирішив працювати в інвестиційний сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram