ГоловнаПолітика

У приміщеннях Чернівецької митниці і ДФС проходять обшуки у справі про контрабанду горіхів

ГПУ і СБУ перевіряють посадових осіб на причетність до незаконного експорту.

У приміщеннях Чернівецької митниці і ДФС проходять обшуки у справі про контрабанду горіхів
Фото: akak.ru

Генеральна прокуратура і Служба безпеки проводять низку обшуків у службових приміщеннях головного управління Державної фіскальної служби Чернівецької області та Чернівецької митниці.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"Такі заходи обумовлені необхідністю перевірити інформацію про причетність посадових осіб зазначених органів до незаконних схем ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах під час експорту «горіхів волоських»", - ідеться в повідомленні.

У ГПУ нагадали, що раніше в цьому році на території Вінницької області було затримано злочинну групу, учасники якої, використовуючи аналогічні схеми з експорту горіхів, завдали державі понад 300 млн гривень збитку.

"Зараз триває досудове розслідування. Начальнику ГУ ДФС у Вінницькій області, його першому заступникові, а також підконтрольним керівникам суб'єктів господарювання повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364, ч.ч. 3, 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу", - повідомили в ГПУ.

Нагадаємо, після зміни влади в 2014 році декілька місяців волоський горіх експортували без хабарів, відкатів і фірм-прокладок, але потім нелегальний заробіток на експортерах відновився. Їх почали схиляти до роботи через спеціальні "фірми-прокладки", які за окрему плату під своїм ім'ям відправляли волоський горіх на експорт.

Навесні 2016 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив силовим органам розібратися з "горіховою мафією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram