ГоловнаПолітика

CБУ оприлюднила дані 11 найманців ПВК Вагнера

СБУ назвала публікацію "відповіддю на флеш-моб" російського МЗС.

Служба безпеки України опублікувала персональні дані найманців ПВК Вагнера, які воювали на Донбасі. Прес-служба відомства оприлюднила дані на своїй сторінці у Фейсбуці і додала, що таким чином "приєднується" до ініціативи російського МЗС #ИхТамНет.

"Служба безпеки України приєднується до ініціативи російського МЗС, яке запустило флешмоб-плагіат #ИхТамНет. Під цим хештегом публікуємо чергову добірку персональних даних найманців ПВК Вагнера, які, зокрема, брали участь у бойових діях на українському Донбасі. Спеціально для Марії Захарової - прізвища № 59, № 60 і № 61 російських "іхтамнетів", які загинули в результаті "пригожинського наступу" 07.02.20018 у сирійському Дейр-ез-Зорі (попередні 58 оприлюднені на сайті СБУ)", - йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначили, що "за традицією" тіла найманців видали рідним тільки у квітні, щоб не заважати виборам президента РФ.

Раніше представник російського МЗС Марія Захарова закликала користувачів соцмереж публікувати "докази фашизму в Україні" під тегом #ИхТамНет - формулюванням, яке російська влада використовувала у коментарях про присутність російських військ на Донбасі і в Криму.

Нагадаємо, за даними ЗМІ,  ПВК Вагнера була створена 2014 року підполковником запасу Дмитром Уткіним. Спочатку найманці воювали на Донбасі на боці проросійських бойовиків, а потім вирушили до Сирії. Міноборони РФ не підтверджує, що бійці ПВК беруть участь в операції у Сирії. Групу пов'язують з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним, також відомим як "кухар Путіна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram