ГоловнаПолітика

Гандзюк називала конкретне прізвище замовника, - мер Херсона Миколаєнко

Херсонський міський голова сьогодні виступив на засіданні ТСК Верховної Ради.

Гандзюк називала конкретне прізвище замовника, - мер Херсона Миколаєнко
Фото: Жека Карась / Facebook

Мер Херсона Володимир Миколаєнко повідомив, що його радниця, активістка Катерина Гандзюк у перший день після нападу сказала, що його організували проросійські сили, а пізніше озвучила конкретне прізвище. Таку заяву Миколаєнко зробив сьогодні на засіданні ТСК Верховної Ради з вивчення фактів нападу на активістів, пише "Інтерфакс-Україна".

"В перший день, коли це сталося, коли лікарі почали до неї пускати, я зайшов і запитав: "Катя, хто це може бути?". Вона сказала: "Русня". Наступного дгя вона назвала конкретне прізвище", - сказав Миколаєнко.

Мер Херсона повідомив, що у вівторок був у Службі безпеки України і озвучив підозри Гандзюк, які вона йому висловлювала. Він також зазначив, що діяльність Гандзюк стосувалася різних сфер, тому не можна стверджувати, через що саме вчинили напад на неї.

Окрім того, мер Херсона заявив, посилаючись на слова Гандзюк, що правоохоронні органи "кришують" проросійських діячів Херсона. "Люди, які раніше бігали під триколорами, зараз використовуються правоохоронними органами, можливо, для своїх цілей. Вони знаходяться "під дахом" Нацполіціі. Саме про це говорила Катя", - сказав Миколаєнко.

Нагадаємо, на початку жовтня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на громадських діячів. Останній випадок – смерть радника мера Херсона Катерини Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою у липні. ТСК очолив позафракційний народний депутат Борислав Береза.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram