ГоловнаПолітика

У Миколаївському міжнародному аеропорту здійснили перший тестовий пасажирський політ Актуально

Аеропорт успішно пройшов сертифікаційну перевірку Державіаслужби.

У понеділок, 19 листопада, відбувся перший тестовий пасажирський рейс з міжнародного Миколаївського аеропорту за маршрутом Миколаїв-Київ-Миколаїв.

Як пояснив виконувач обов'язків директора аеропорту Федір Барна, маршрут було обрано невипадково, а для того, щоб наочно продемонструвати зацікавленим авіакомпаніям перспективність цього напрямку.

За його словами, потреба пробного польоту була викликана необхідністю фактичної демонстрації здатності обслуговування повітряного судна і надання аеропортових послуг фахівцями підприємства.

"Розуміючи важливість і необхідність організації саме регулярних рейсів, як міжнародних так і внутрішніх, наша команда провела цілу низку переговорів із авіаперевізниками ще до моменту отримання усіх необхідних сертифікатів. Враховуючи довгу перерву в наданні аеропортових послуг та обслуговуванні повітряних суден у Миколаївському аеропорту низка авіакомпанії обгрунтовано висунула умову фактичної демонстрації здатності обслуговування повітряного судна і надання аеропортових послуг фахівцями підприємства. Іншими словами для активізації процесу залучення Миколаївського аеропорту до загальної системи авіаперевезень нам потрібно було продемонструвати в реальних умовах прийом і відправку повітряного судна. Вдале виконання регламентованих вимог по обслуговуванню повітряного судна і наданню аеропортових послуг під час здійснення сьогоднішнього пробного рейсу дає змогу Миколаївському міжнародному аеропорту вже з завтрашнього дня вступати в серйозні і конкретні переговори з авіакомпаніями з приводу залучення аеропорту до загальної системи регулярних авіаперевезень", - зазначив Федір Барна.

Зазначимо, що приземлення відбувалось у темний період доби, за складних погодних умов. Всі служби аеропорту спрацювали згідно з вимогами. Приземлення відбулось без позаштатних ситуацій.

Слід відзначити, що 14 листопада Миколаївський міжнародний аеропрот успішно пройшов сертифікаційну перевірку Державної авіаційної служби України та отримав всі необхідні сертифікати відповідності аеропорту.

Нагадаємо, 15 листопада Федір Барна анонсував початок чартерних пасажирських перевезень два рази на тиждень до курортного єгипетського міста Шарм-еш-Шейх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram