ГоловнаПолітика

Україну виключили зі списку країн, де зростає антисемітське насильство

Хто ініціював включення України у цей список, невідомо.

Україну виключили зі списку країн, де зростає антисемітське насильство

Українській делегації під час засідання виконкому Всесвітнього єврейського конгресу в понеділок вдалося скасувати включення України до списку країн, в яких спостерігається ріст антисемітського насильства.

Про це розповів керівник конгресу національних громад України, учасник Ініціативної групи «Першого грудня» Йосип Зісельс, повідомляє ТСН.

За його словами, в понеділок у Парижі виконком Всесвітнього єврейського конгресу під час щорічного засідання розглядав низку резолюцій, які надходять і всі разом збираються спеціальним комітетом за резолюціями.

"Ми вранці отримали проекти резолюцій і, коли почалося обговорення резолюції №2 про зростання антисемітського насильства в різних країнах, ми з [екс-главою адміністрації президента Борисом] Ложкіним виступили проти внесення України до списку країн, де спостерігається антисемітське насильство. Головуючий виключив Україну і всі проголосували за резолюцію без України", - зазначив Зісельс.

Представник української єврейської громади уточнив, що невідомо, хто ініціював включення України в цей список.

Після стрілянини в синагозі Піттсбурга, в результаті якої загинули 11 людей, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав світ об'єднатися в боротьбі з антисемітизмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram