ГоловнаПолітика

Парламентська ТСК розширить свою діяльність до п'яти регіонів України

Силовики надали членам ТСК інформацію у справі Гандзюк, але вона розголосу не підлягає.

Парламентська ТСК розширить свою діяльність до п'яти регіонів України
Фото: пресс-служба НФ

Члени парламентської тимчасової слідчої комісії планують розширити діяльність ТСК до п'яти регіонів України. Про це журналістам заявив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко, повідомляє 112 Україна

"Я, як член ТСК, оцінюю роботу дуже ефективно. У нас завтра буде наступне засідання, вже третє. Наступного тижня заплановано виїзні засідання в Херсоні. Ми завтра плануємо розділити країну на 5 частин, 5 регіонів, в яких ми будемо вивчати напади на цивільних активістів і якість роботи правоохоронців. Це буде Херсонська область, Одеська, Харків, Сєвєродонецьк та Київ", - зазначив Геращенко.

Він додав, що силовики надали членам ТСК інформацію у справі Гандзюк, але вона не підлягає розголосу.

Раніше у Верховній Раді створили тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападів на громадських діячів. Останній випадок - смерть радника мера Херсона Катерини Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою в липні.

ТСК очолив позафракційний народний депутат Борислав Береза. ТСК - це колегіальний орган, чиє завдання - контроль за розслідуванням питань, які "становлять суспільний інтерес". Висновки і рішення ТСК - не є вирішальними для слідства і суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram