ГоловнаПолітика

Рада ЄС ухвалила рішення про допомогу Україні на розвиток Приазов'я, - Порошенко

Найближчим часом ЄС прийме конкретні заходи щодо ситуації в Азовському морі.

Рада ЄС ухвалила рішення про допомогу Україні на розвиток Приазов'я, - Порошенко
Фото: Liga.net

Європейський Союз надасть допомогу Україні в соціально-економічному розвитку Приазов'я, таке рішення ухвалила рада Євросоюзу із закордонних справ на засіданні в понеділок.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко в своєму Twitter.

"Вперше Рада ЄС обговорила питання агресивних дій Росії в Азовському морі. Вдячний за схвалення ініціативи щодо посилення допомоги з боку ЄС на соціально-економічний розвиток українського Приазов'я", - написав він.

Порошенко також додав, що високо цінує позицію Ради ЄС щодо засудження незаконних виборів на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу і готовності ввести додаткові санкції за порушення Мінських домовленостей.

Раніше голова дипломатії ЄС Федеріка Могеріні заявила, що "в найближчі тижні або навіть дні" ЄС має намір вжити конкретних заходів щодо ситуації в Азовському морі, повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

Вона наголосила, що ситуація в Азовському морі завдає шкоди не тільки економіці України, а й суднам, які ходять під прапорами європейських країн.

Федеріка Могеріні також зазначила, що ЄС "довів до відома Росії необхідність припинити надмірні інспекції" суден в Азовському морі".

Також, за її словами, влада ЄС вивчає заходи підтримки тих районів України, які є зачеплені діями Росії. Вона зазначила, що це питання обговорювалося в понеділок на засіданні Ради ЄС із закордонних справ.

"Сьогодні у нас є також можливість висловити повну єдність Європейського Союзу, яку ми вже висловлювали раніше, з приводу невизнання так званих виборів, які пройшли 11 листопада на Донбасі", - додала Федеріка Могеріні.

Нагадаємо, 25 жовтня Європарламент прийняв резолюцію щодо ситуації в Азовському морі.

З моменту відкриття моста через Керченську протоку, який з'єднав окупований Крим з Росією, російська сторона має можливість блокувати українські порти в Азовському морі. Євросоюз не сприймає мілітаризацію Азовського моря Росією і вважає це небезпечним явищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram