ГоловнаПолітика

Аваков заявив, що Україна може призупинити членство в Інтерполі

"Ймовірне президентство Росії в Інтерполі - абсурдне".

Аваков заявив, що Україна може призупинити членство в Інтерполі
Арсен Аваков
Фото: Влад Мусиенко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна може призупинити членство в Міжнародній організації кримінальної поліції (Інтерпол), якщо її очолить росіянин.

"Імовірне президентство Росії в Інтерполі - абсурдне і суперечить духу і цілям організації. Якщо аргументи України та низки інших країн не будуть почуті, Україна розгляне питання про призупинення свого членства в ICPO", - заявив він у твіттері.

Нагадаємо, необхідність в обранні нового голови Інтерполу виникла після того, як наприкінці вересня зник голова організації Мен Хунвей. Спочатку його оголосили зниклим безвісти, потім з'явилася інформація про його затримання китайською владою. 64-річний чиновник перебуває під слідством, конкретні звинувачення проти нього не оприлюднені. Також невідоме місце утримання затриманого.

Головним претендентом на посаду голови Інтерполу є генерал-майор російської поліції Олександр Прокопчук, який з 2006-го по 2011 рік був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році Прокопчук став віце-президентом Інтерполу.

Прокопчук народився в Україні в 1961 році, навчався в Київському університеті на романо-германському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram