ГоловнаПолітика

На більшості великих вокзалів в Україні немає поліції

Відділення НПУ є тільки на п'ятьох вокзалах.

На більшості великих вокзалів в Україні немає поліції
Фото: София Гаврилюк

На більшості великих залізничних станцій в Україні немає поліції. З топ-20 вокзалів відділення поліції є тільки у Києві ("Київ-Пасажирський" і "Дарниця"), Харкові, Львові та Кривому Розі.

Про це повідомили у Національній поліції народного депутата Андрія Іллєнка (копія відповіді є у редакції LB.ua).

За даними УЗ, найбільшими станціями за пасажиропотоком у 2017-2018 роках були "Київ-Пасажирський", "Львів", "Харків-Пасажирський, "Одеса-Головна", "Дніпро-Головний", "Вінниця", "Запоріжжя-1", "Івано-Франківськ", "Хмельницький", "Тернопіль", "Херсон", "Кривий Ріг-Головний", "Миколаїв", "Конотоп", "Ніжин", "Дарниця", "Суми", "Костянтинівка", "Ужгород" і "Маріуполь".

При цьому тільки на п'ятьох станціях є відділення поліції: на вокзалі Кривого Рогу працюють 30 працівників поліції, Львова - 68 працівників, Харкова - 60, Києва - 83 ("Дарниця" - 23, "Київ-Пасажирський" - 60). Також не всі працівники поліції перебувають одночасно на роботі.

Нагадаємо, що після розформування транспортної міліції після Революції гідності її працівники перейшли на службу в територіальні органи поліції. Також на сьогодні немає патрулювання поїздів та вокзалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram