ГоловнаПолітика

Захист Януковича заявив, що екс-президент прикутий до ліжка, і попросив допитати Ставицького

Термін лікування екс-президента складе два-три тижні.

Захист Януковича заявив, що екс-президент прикутий до ліжка, і попросив допитати Ставицького
Александр Горошинский
Фото: 112

Адвокат Олександр Горошинський під час засідання Оболонського районного суду Києва заявив, що його підзахисний екс-президент Віктор Янукович не може виступити з останнім словом, оскільки прикутий до ліжка з травмою спини і суглоба.

Він розповів, що в суботу бачився з Януковичем у лікарні.

"Януковича було госпіталізовано у зв'язку з тяжкою травмою. На сьогодні він перебуває на лікуванні і не має можливості самостійно пересуватися, взагалі піднятися з ліжка. На підтвердження цих обставин я отримав довідку з лікарні про попередній діагноз. Станом на суботу медогляд і обстеження тривали. Сьогодні-завтра буде чітко встановлено діагноз і терміни лікування", - сказав адвокат.

За словами Горошинського, попередньо цей термін становить два-три тижні.

Він сподівається, що суд визнає це поважною причиною, щоб відкласти останнє слово екс-президента.

Тим часом він пропонує повернутися до стадії допиту свідків і заслухати екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

"Едуард Ставицький повідомляє, що в 2016 році в нього відбулася неофіційна зустріч з заступниками генерального прокурора Стрижевською і Єніним, які на території Ізраїлю пропонували Ставицькому дати неправдиві свідчення в рамках цього кримінального провадження в обмін на те, що Генеральна прокуратура припинить кримінальне провадження та переслідування Ставицького", - розповів Горошинський.

Ставицький не приїде в Україну і, як і Янукович, хоче взяти участь у суді по відеозв'язку. Горошинський вважає, що його свідчення можуть бути вирішальними і ключовими для встановлення істини в суді над Януковичем.

Представники звинувачення у відповідь на ці клопотання сказали, що травма Януковича не є важкою і в медичній довідці не вказано, що він повинен перебувати в лікарні.

Також прокурори попросили суд відмовити в допиті Ставицького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram