ГоловнаПолітика

Омелян і Яценюк оглянули аеродром у Кропивницькому

"Розвиток регіональних аеропортів - пріоритет уряду і місцевої влади".

Омелян і Яценюк оглянули аеродром у Кропивницькому
Фото: nfront.org.ua

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк разом з міністром інфраструктури України, представником НФ в уряді Володимиром Омеляном і народним депутатом від "Народного фронту" Олександром Горбуновим відвідали в суботу, 17 листопада, аеродром Кропивницького, де виконують навчальні польоти учні льотної академії. Про це Яценюк написав у своєму Facebook.

"Український ринок авіаперевезень зростає і має дуже великі можливості. Тепер цей пасажиропотік треба обслуговувати. І він повинен бути не тільки міжнародний, але і регіональний", - наголосив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк зазначив, що в цьому році очікується 20 млн пасажирів в українських аеропортах. Для порівняння: за 2012 рік, коли в Україні проводилось Євро-2012, було тільки 14 млн пасажирів.

Завдяки реформам, які ініціювало Міністерство інфраструктури і "Народний фронт", з 2016 року ринок авіаційних перевезень зростає рекордними темпами майже на 30% щорічно.

Розвиток регіональних аеропортів, наголосив лідер "Народного фронту", - це пріоритет уряду і місцевої влади.

Пріоритети країни в тому, щоб Україна стала хабом авіаперевезень.

"20 млн пасажирів - це багато. Точно буде більше. Безвізовий режим також додав українцям можливість подорожувати по всьому світу. І те, що зробив міністр інфраструктури, залучаючи сюди лоу-кости, які почали продавати квитки за конкурентними і набагато нижчими цінами, - це збільшить як обсяг індустрії, так і можливість українців подорожувати", - сказав Яценюк.

Яценюк також наголосив на важливості підготовки пілотів в Україні. Він наголосив, що льотна академія в Кропивницькому має близько 2-х тисяч студентів, 500 з яких - іноземці.

Лідер НФ повідомив, що наступного року Міністерство освіти і науки виділить 27 млн гривень на оновлення матеріально-технічної бази і облаштування аеропорту: "Звичайно, цього недостатньо, і ми будемо намагатися в наступному році ще додатково виділити кошти в Кропивницький для розвитку аеропорту і додаткового збільшення можливості навчання пілотів".

"Хотілося б, щоб українці подорожували на українських літаках. У нас є компанія "Антонов", і там треба точно покращувати і менеджмент, і роботу самої компанії. І щоб українськими літаками керували українські пілоти, які навчаються загалом в Україні та в Кропивницькому в тому числі", - зазначив Арсеній Яценюк.

"Це наші ключові пріоритети на 2019", - наголосив лідер НФ.

Арсеній Яценюк цього дня зустрівся також з авіаторами Кропивницького: "Основа вашого навчального закладу - це не ці стіни, які потребують реконструкції. А це кожен з вас. Це основна цінність - люди. Це і є основний капітал вашого навчального закладу".

Лідер "Народного фронту" також оглянув ангари льотної академії, навчальні літаки і тренажерні комплекси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram