ГоловнаПолітика

Ніколи взаємини України та США не були настільки міцними і плідними, - Порошенко

Країни відновили роботу Комісії стратегічного партнерства.

Ніколи взаємини України та США не були настільки міцними і плідними, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко привітав результати роботи українсько-американської Комісії стратегічного партнерства і відзначив надійну основу для нарощування успіху двосторонньої співпраці в різних сферах.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Вітаю з обнадійливими результатами роботи відновленої після тривалої паузи українсько-американської Комісії стратегічного партнерства. Вдячний Президентові Дональду Трампу, Держсекретарю Помпео і всім американським друзям за надійне плече підтримки й непохитну солідарність з Україною! Закладено надійну основу для нарощування успіху нашої двосторонньої співпраці в політичній, оборонній, інвестиційно-економічній та енергетичній галузях і сфері безпеки", - заявив Петро Порошенко.

За його словами, спільна заява за підсумками засідання відкриває "широкі горизонти партнерства: від спільної протидії російській агресії та зміцнення політики міжнародних санкцій проти Кремля, підтримки інтеграції в НАТО, до зміцнення торговельних відносин, збільшення інвестицій, посилення військової співпраці та протидії російській енергетичній експансії".

"Важливим є визнання прогресу України на шляху реформ та у зміцненні нашої оборонної стійкості, так само як і підтвердження прихильності Вашингтона й надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Ніколи в історії українсько-американські взаємини не були настільки міцними, плідними та багатообіцяючими", - наголосив Президент України.

Як повідомлялося, напередодні у Вашингтоні відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та держсекретаря США Майка Помпео з метою проведення пленарного засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США. Офіційний Вашингтон висловив чітку підтримку прагнення України до членства в Євроатлантичному альянсі, наголосивши, що Україна буде в НАТО.

Також глава МЗС України і держсекретар США домовилися про зміцнення військової співпраці.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram