ГоловнаПолітика

США та ЄС дали Україні рекомендації щодо підготовки до виборів

Серед них - необхідність занести у виборчий процес переселенців.

США та ЄС дали Україні рекомендації щодо підготовки до виборів
Архивное фото
Фото: http://uainfo.censor.net.ua

Делегація Національного демократичного інституту (США) та депутатів Європейського парламенту надала Україні 51 рекомендацію щодо підготовки до виборів в 2019 році. Основні поради були озвучені депутатами Європарламенту і західними експертами сьогодні під час прес-конференції, передає Укрінформ.

Так, євродепутат Ребекка Гармс повідомила, що на зустрічі з головою парламенту України Андрієм Парубієм обговорила необхідність впровадження пропорційної виборчої системи замість змішаної.

"Після зустрічі з ЦВК ми рекомендували парламенту занести внутрішньо переміщених осіб і трудових мігрантів у виборчий процес", - додала Хармс.

Своєю чергою директор програм регіону Євразії Національного демократичного інституту Лора Джуетт. вказала, що Україні вкрай необхідно дотримуватися рівного гендерного представництва жінок і чоловіків.

"Кандидати повинні будувати свої кампанії на конструктиві, спрямованому на об'єднання, а ЗМІ повинні вказувати, що це саме політична реклама, а не інформація", - додала вона.

Депутат Європарламенту Дарюш Росаті зазначив, що підготовлені рекомендації спрямовані на те, щоб вибори в Україні пройшли чесно і прозоро.

"Наші рекомендації спрямовані на те, щоб заохотити українську владу проводити основні реформи у виборчому законодавстві і за його межами, які будуть сприяти тому, щоб вибори були чесними і прозорими", - пояснив він.

Нагадаємо, на 31 березня 2019 року призначено вибори Президента, восени 2019 року мають відбутися парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram