ГоловнаПолітика

Підозрюваних у вбивстві журналіста Сергієнка суд відпустив під заставу

Організатору вбивства призначено заставу в 2 млн грн, виконавцю - 800 тис.

Підозрюваних у вбивстві журналіста Сергієнка суд відпустив під заставу
Василь Сергиенко
Фото: infomist.ck.ua

Соснівський районний суд міста Черкаси відпустив під заставу підозрюваних у вбивстві журналіста, учасника "Самооборони Майдану" в Черкаській області Василя Сергієнка, повідомляє Insider.

Так, Вадиму Мельнику, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства журналіста, призначили заставу в 2 млн гривень. Віктору Горбенку, виконавцю викрадення і вбивства, оголосили 800 тис. гривень застави.

Незгодні з рішенням судді волонтери та активісти Нацкорпусу заблокували залу суду, не випускаючи суддів і підозрюваних з приміщення. Між активістами і бійцями Нацгвардії зав'язалася бійка, в результаті якої, за даними ЗМІ, постраждали два депутати міської ради. У результаті силовикам вдалося вивести суддів і підозрюваних.

За інформацією активіста Павла Мосійчука, захисник Горбенка і Мельника був захисником у справі сепаратиста "Топаза".

Рішення суду прокоментував голова Національної поліції Сергій Князєв.

"Два роки ми шукали організатора вбивства. Затримали його і ще чотирьох виконавців. Встановили місце перебування ще одного виконавця на території США. Спрямували каналами в Інтерпол всі документи для його затримання і подальшої екстрадиції. І ось сьогодні суд ухвалює рішення: організатору - застава 2 мільйони гривень, виконавцю - 800 тисяч гривень.

Як реалізувати конституційне право людини на життя, якщо таке відбувається в правоохоронній системі?", - написав він у Фейсбуці.

Як повідомляли, у справі про вбивство Сергієнка проходять Андрій Іносов (затриманий в США 6 березня цього року), Володимир Воронков, Віктор Горбенко, Максим Русін, Роман Недибалюк і Вадим Мельник.

Валентин Завражин проходив лише за епізодом з викраденням журналіста.

Нагадаємо, вбивство 57-річного журналіста Василя Сергієнка сталося 4 квітня 2014 р. в м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Його викрали, катували і потім вбили, а тіло сховали в лісі.

Підозрюваного в організації викрадення і вбивства Сергієнка затримали 16 травня 2017 року Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram