ГоловнаПолітика

Члени комітету з охорони здоров'я ВР провели перше виїзне засідання у Харкові

Нардепи обговорили питання якості медичної реформи і фінансування медицини.

Члени парламентського комітету з охорони здоров'я, зокрема, Костянтин Яринич, Тетяна Донець, Андрій Шипко, Ірина Сисоєнко, а також кілька народних депутатів, провели 14 листопада виїзне засідання комітету у Харкові, де обговорили на місцевому рівні питання якості медичної реформи і фінансування медицини. Про це розповів народний депутат від БПП Олександр Грановський, який також був на засіданні.

Фото: facebook

"Хочу поділитися своїми враженнями про результати проведення першого в історії виїзного засідання комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради України VIII скликання... Харківська область досить гармонійно і професійно справляється з поставленими завданнями у частині медицини, за що окремо слід подякувати губернатору Юлії Світличній. Обласна адміністрація ініціювала будівництво абсолютно нового онкологічного центру, розмір якого дозволить допомогти не тільки жителям міста й області, а й тим, хто був змушений тимчасово залишити Донецьку та Луганську області, а таких громадян, які проживають у Харкові, значно більше ніж у будь-якому іншому місті України. Після побаченого і почутого під час відвідування центру, я пообіцяв зробити все залежне від себе з метою підняти питання, які цікавлять харківських онкологів, на центральний рівень, на рівень профільного медичного комітету Верховної Ради. Таким чином, я звернувся з ініціативою проведення виїзного засідання до членів комітету, які вирішили можливим прийняти відповідне рішення і приїхати до Харкова", - написав Грановський у фейсбуці.

Фото: facebook.com

Зокрема, за його словами, за результатами засідання було прийнято рішення про необхідність розробити і затвердити всеукраїнську програму з боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019-2020 рр; забезпечити фінансування державним бюджетом у повному обсязі медичних препаратів для онкохворих (необхідність у коштах становить 2,97 млрд грн); про необхідність реалізації програми "Екстрена медична допомога" в усіх регіонах країни (необхідність у коштах становить 11 млрд грн); про необхідність виділення коштів з державного бюджету України для будівництва нового онкологічного центру у Харкові; про необхідність підтримки рішення Харківської обласної адміністрації про створення єдиного госпітального округу в Харківській області; про доцільність вивчення досвіду Харківської області у частині організації служби надання екстреної медичної допомоги іншими регіонами України.

Фото: facebook

В рамках робочого візиту члени комітету змогли відвідати обласний госпіталь ветеранів війни, обласну клінічну лікарню, Харківський регіональний перинатальний центр і центр екстреної медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram