ГоловнаПолітика

СБУ викликала для пояснень ректорку угорського університету у Береговому

Приводом для цього став її виступ у Будапешті 23 жовтня.

СБУ викликала для пояснень ректорку угорського університету у Береговому
Фото: kmksz.com.ua

Служба безпеки України провела бесіду з ректоркою угорського інституту в Береговому, депутатом облради Ілдіко Орос через заяву про утиски угорців в Україні "фашистськими методами".

Про це сама Орос повідомила місцеве видання Mukachevo.net.

Приводом для цього став її виступ у Будапешті 23 жовтня, де Ілдіко Орос заявила, що угорців в Україні утискають фашистськими методами. За інформацією видання, поки в СБУ провели лише бесіду з ректором через цю промову.

"У рамках розгляду звернення, що надійшло в СБУ від одного з народних депутатів України щодо виступу пані І.Орос у Будапешті, ректор Закарпатського угорського інституту була запрошена в Управління СБУ в Закарпатській області для надання свідчень з питань, викладених у депутатському зверненні", - підтвердили інформацію "Інтерфаксу-Україна" у СБУ.

На кількох угорських сайтах вже оприлюднено коментар самої Ілдіко Орос про цей випадок. "Загалом вона надала пояснення, що керувалася лише своїми думками, а в Будапешт поїхала на запрошення на честь жертв Угорської революції 1956 року", - цитує Орос видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram