ГоловнаПолітика

"Миколаївщина - новаторський регіон", - Олексій Савченко на IV Миколаївському економічному форумі Актуально

Про розвиток інфраструктури Миколаївської області, основні проблеми галузі, шляхи їх вирішення, поліпшення інвестиційного клімату говорили учасники IV Миколаївського економічного форуму, який проходив 15 листопада в Миколаєві за підтримки Миколаївської облдержадміністрації.

"Миколаївщина - новаторський регіон", - Олексій Савченко на IV Миколаївському економічному форумі

У роботі форуму взяли участь голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич, в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомир Новак, народні депутати України, депутати обласної та місцевої ради, керівники районів та об'єднаних територіальних громад, представник бізнесу.

Олексій Савченко звернув увагу учасників Форуму на значний прогрес, якого досягла Миколаївська область за останні два роки. Він зауважив, що це результат використання тих можливостей, які з'явилися завдяки ініціативам Президента України Петра Порошенка та підтримки з боку центральних органів влади.

Глава області також відзначив, що Миколаївська область має велику кількість програм і напрацювань, аналогів яким немає в Україні і відзначив внесок, який роблять відповідні керівники і підприємці в розвиток регіону.

«Миколаївська область - новаторська область. Наші програми були скопійовані іншими областями України. Я дякую всім присутнім в залі за активну позицію, що не стояли осторонь у важкі для країни часи, а незважаючи на всю критику берете на себе відповідальність і створюєте робочі місця, інвестиційні проекти, підтримуєте соціальне спрямування», - сказав Олексій Савченко.

За словами голови облдержадміністрації подальший розвиток області залежить, перш за все, від тих зусиль, яких докладуть представник влади всіх рівнів, в напрямку до спільної мети - зробити Миколаївщину ще більш інвестиційно привабливим регіоном, що відкриває нові потужні можливості для приватного бізнесу, створення робочих місць, підвищення наявних заробітних плат.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян звернув увагу учасників Форуму на необхідність поєднати зусилля для досягнення більшого результату.

«Сьогодні, обговорюючи інфраструктурні питання, ми повинні прийти до чіткого плану дій на цей і наступний рік: Які саме дороги, як саме ми розвиваємо авіацію, які виклики стоять перед залізницею, що ми робимо з портами. Це повинен бути єдиний голос Міністерства інфраструктури, громади області, облдержадміністрації, експертів. Тільки тоді ми будемо мати результат. Область має повну підтримку з боку Президента України і мою особисту. Однак ви повинні бути єдиними всередині», - сказав він.

Серед питань, що обговорювалися під час роботи Форуму: розвиток дорожньої, залізничної, авіаційної інфраструктури, розвиток морегосподарського комплексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram