ГоловнаПолітика

Колишньому начальнику київського ДАБК повідомили про підозру у справі про "вертолітний майданчик"

Йому інкримінують ч.2 ст.364 Кримінального кодексу.

Колишньому начальнику київського ДАБК повідомили про підозру у справі про "вертолітний майданчик"
Фото: kievvlast.com.ua

Колишньому начальнику київської Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю 12 листопада повідомили про підозру у справі про "вертолітний майданчик Януковича".

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Йому інкримінують те, що він не вжив заходів щодо зупинення самовільного будівництва будівлі на Парковій дорозі і видав ТОВ "Амадеус Ко" дозвільні документи на будівництво. Слідство вважає, що його бездіяльність призвела до часткового знищення пам'яток культури і пам'ятки археології національного значення. Сума збитків, завданих територіальній громаді Києва, оцінюється у 190 млн гривень.

Колишнього начальника підозрюють за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, вертолітний майданчик у Києві відкрили 6 червня 2012 року, він знаходиться за декілька сот метрів від Верховної Ради. Його мав використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не здійснив жодного польоту.

Влітку 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що об'єкт будували на гроші від незаконного відшкодування ПДВ.

Кримінальне провадження про будівництво вертолітного майданчика розслідується за сімома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 5 ст. 298 (пошкодження об'єктів культурної спадщини), ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 358 (підробка документів), ч.2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями посадовими особами юрособи приватного права), ч. 3 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Одним з підозрюваних у рамках цієї справи є син колишнього мера Києва Степан Черновецький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram