ГоловнаПолітика

Суд визначив порядок дослідження доказів у справі про вбивство Вороненкова

Обвинуваченим продовжили арешт до 11 січня.

Суд визначив порядок дослідження доказів у справі про вбивство Вороненкова
Фото: livinbuk.ru

У Шевченківському районному суді Києва у вівторок, 13 листопада, завершили зачитувати обвинувальний акт у справі про вбивство екс-депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова.

Суд визначив порядок дослідження доказів у справі, наступне засідання відбудеться 4 грудня, інформує прес-служба прокуратури Києва.

Повідомляється, що суд прийняв рішення спочатку допитати свідків, а потім потерпілих. Після цього суд досліджує письмові докази і допитає обвинувачених.

На засіданні суд за клопотанням прокурора продовжив двом обвинуваченим термін дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою ще на два місяці - до 11 січня 2019 року.

Як повідомлялося, 12 вересня в справі Вороненкова сформовано суд присяжних. Присяжні будуть розглядати справу на прохання обвинувачених в зв'язку з загрозою довічного ув'язнення.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений кілером 23 березня 2017 року в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну в кінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також отримав поранення, але встиг поранити кілера. В результаті вбивця помер в лікарні. Ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину - Ярослава Тарасенка та Олександра Лося.

Матеріали щодо організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які зараз перебувають в розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram