ГоловнаПолітика

Україна й ОБСЄ домовилися про позачергове засідання ТКГ через "вибори" в ОРДЛО, РФ поки мовчить

"Ми наполягаємо на тристоронньому форматі переговорів за участю України-РФ-ОБСЄ".

Україна й ОБСЄ домовилися про позачергове засідання ТКГ через "вибори" в ОРДЛО, РФ поки мовчить
Фото: ANNA-News

Українська сторона направила офіційну ноту з пропозицією провести позачергове засідання Тристоронньої контактної групи через проведення "виборів" в ОРДЛО.

Про це повідомила у Фейсбуці перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у ТКГ Ірина Геращенко.

"Ми наполягаємо на тристоронньому форматі переговорів за участю України-РФ-ОБСЄ. Зараз вже є відповідь від представників ОБСЄ, які підтримують ініціативу і готові в будь-яку мить зібрати засідання, тобто, дві сторони ТКГ - Україна і ОБСЄ готові до зустрічі. РФ - мовчить, жодної відповіді, видно, в угарі святкують  «результати» маріонеткових виборів", - написала вона.

Геращенко також повідомила, що проведенням незаконних виборів на окупованій території Росія дискредитує нормандський формат і мінський процес.

"Росія прагне розірвати Мінські угоди чужими руками, спровокувати повну дискредитацію мирних переговорів, зірвати їх, знищити мінський процес - бо це означає закінчення таких болісних санкцій", - додала віце-спікер Ради.

Нагадаємо, під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 40 європейських країн засудили фейкові "вибори" на Донбасі. Окрім того, Держдеп США пообіцяв нові санкції проти РФ через "вибори".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram