ГоловнаПолітика

Продан заявив про спроби САП і ГПУ дискредитувати його

Екс-голова ДФС прокоментував виклик на допит.

Продан заявив про спроби САП і ГПУ дискредитувати його
Фото: zn.ua

Колишній голова Державної фіскальної служби Мирослав Продан вважає, що співробітники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури навмисно створюють враження того, що він переховується від правосуддя за кордоном. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

З моменту звільнення з ДФС жодного разу не давав інтерв'ю. Принципово не вважав за потрібне коментувати або спростовувати брудні звинувачення, що їх час від часу кидають у ЗМІ без посилань на джерело інформації. Планував, що публічно відповім на всі запитання вже після зустрічі з представниками Генеральної прокуратури і САП, маючи офіційну інформацію і розуміючи, які претензії мають до мене правоохоронці, оскільки абсолютно впевнений, що мої пояснення не залишать підґрунтя для подальшого поширення чуток, фейків і брехні. Починаючи з липня цього року, ще на посаді керівника ДФС, неодноразово звертався в ГПУ і САП. Пропонував, якщо це, звісно, потрібно, прийти і дати пояснення. Жодної відповіді. Після звільнення з ДФС я постійно перебував в Україні і через адвокатів продовжував звертатися до правоохоронців. Ніякої реакції на численні звернення не отримав.

"У другій половині вересня запланував поїздку за кордон для медичного обстеження, щоб переконатися в правильності поставленого діагнозу, оскільки, на думку наших лікарів, моя проблема вирішується хірургічним шляхом. Довго відкладав це питання, після звільнення з ДФС нарешті з'явився вільний час. 7 листопада, вже перебуваючи в клініці, несподівано дізнався від адвокатів, САП надіслала повістку з вимогою з'явитися до слідчого. У САП наполягають, що надіслали повістку 2 листопада, але дата її реєстрації - 6 листопада. Ба більше, повістку надіслано на адресу, де ніколи не проживала моя сім'я", - зазначив Продан.

При цьому він зазначив, що після того, як покинув посаду голови ДФС "неодноразово звертався в ГПУ і САП", пропонував дати пояснення, якщо потрібно. Але відповіді від правоохоронців не було. Крім того, він постійно перебував в Україні, аж до від'їзду за кордон.

"Таке враження, що виклик навмисно надіслали на адресу, що не має до мене ніякого стосунку, і саме в той період, коли я перебуваю на лікуванні за межами України, для того щоб мене дискредитувати, створивши враження, ніби я уникаю спілкування з правоохоронними органами. Зовсім не здивуюся, якщо незрозуміла гра слідчих органів має не меті оголосити мене в розшук, щоб безпідставно і бездоказово зробити винним. Дуже сподіваюся, що це збіг обставин чи необережність виконавця. Після повернення з лікування я зможу повною мірою надати необхідні документи та пояснення. Підкреслюю, що моя позиція відповідальна і чесна, а спроби довести зворотне - марні", - зазначив Продан.

Нагадаємо, Мирослава Продана було звільнено з посади голови ДФС у вересні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram