ГоловнаПолітика

Полторак не підтвердив придбання турецьких безпілотників

"Робота триває. Коли її буде завершено, ви отримаєте таку інформацію".

Полторак не підтвердив придбання турецьких безпілотників
Фото: mil.in.ua

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україна ще не підписувала договір про купівлю турецьких оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 виробництва компанії Baykar Makina.

"Це точно не відповідає дійсності. Договір ми не підписували", - заявив він в інтерв'ю "5 каналу".

Міністр розповів, що ще в 2014 році Україна звернулася до всіх партнерів з проханням продати озброєння, в тому числі бойові безпілотники. Цей процес тривалий час був заморожений, але поставки "Джавелінів" його активізували.

"І в нас зараз тривають переговори не тільки з Туреччиною, але й з багатьма іншими країнами, на предмет можливої поставки безпілотних апаратів та іншого озброєння, в тому числі артилерійських систем. Ця робота ведеться. Коли її буде завершено, ви отримаєте таку інформацію", - сказав Полторак.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що під час візиту президента Петра Порошенка 3-4 листопада в Туреччину було підписано договір про закупівлю турецьких БПЛА Bayraktar TB2.

Цей безпілотник може нести керовані протитанкові ракети й авіаційні бомби. Він оснащений двигуном внутрішнього згоряння Rotax 912, корпус виконаний з композитних матеріалів і оснащений системою автоматичного зльоту і посадки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram