ГоловнаПолітика

Київський суд призупинив заборону на реєстрацію МАФ релігійної громади на фундаменті Десятинної церкви

Активісти оскаржуватимуть рішення суду.

Київський суд призупинив заборону на реєстрацію МАФ релігійної громади на фундаменті Десятинної церкви
Фото: Сергей Нужненко

Київський суд призупинив провадження у справі про скасування реєстрації права власності на каплицю УПЦ МП на території Національного музею історії України. Про це сьогодні повідомив народний депутат Ігор Луценко на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Тільки що суд прийняв рішення зупинити провадження у справі про скасування реєстрації права власності на МАФ... Підстава (формально) - клопотання релігійної громади, з огляду на те, що вони в окремому судовому процесі оскаржують повноваження заступника міністра писати в суд листи щодо думки Міністерства про законність дій реєстратора", - написав Луценко.

Депутат додав, що має намір оскаржити це рішення.

Нагадаємо, комісія Київради ще в лютому підтримала петицію про демонтаж "малої архітектурної форми" - каплиці УПЦ МП біля фундаменту Десятинної церкви на вул. Володимирській.

Нагадаємо, споруду, яка належить УПЦ (МП), біля фундаменту Десятинної церкви в Києві побудували в 2005 році. Незважаючи на відсутність дозвільних документів, каплиця більш ніж 10 років працює на території історичної пам'ятки. У січні 2018 року в приміщення кинули коктейль Молотова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram