ГоловнаПолітика

"Самі придумали, самі провели, самі й вітають", - Клімкін про визнання Кремлем "виборів" в ОРДЛО

Пушиліна і Пасічника з перемогою на "виборах" у "ДНР" і "ЛНР" привітав Сурков.

"Самі придумали, самі провели, самі й вітають", - Клімкін про визнання Кремлем "виборів" в ОРДЛО
Фото: Лига

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував реакцію Кремля про визнання так званих "виборів" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це міністр написав у твіттері.

"З Кремля вже встигли привітати своїх маріонеток з фейковими виборами. Ну що сказати, самі придумали, самі провели, самі себе вітають! Ізоляція РФ у світі дедалі більш очевидна. Весь світ сміється з РФ, от тільки людям на окупованих українських територіях не до сміху", - зазначив глава МЗС.

Нагадаємо, з 9 по 11 листопада в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей бойовики проводили вибори ватажків "ДНР" і "ЛНР". Росія заявляла, що визнає результати цих "виборів".

За даними ТАСС, помічник президента Росії Владислав Сурков надіслав привітання з перемогою на виборах голів проголошених "Донецької та Луганської народних республік (ДНР і ЛНР)" Денису Пушиліну і Леоніду Пасічнику.

У привітанні, зокрема, йдеться, що "висока явка показала всьому світу, що на Донбасі живе гордий і розумний народ, який вірить у свої сили, може за себе постояти".

12 листопада під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 40 країн виступили із засудженням фейкових "виборів" на окупованій частині Донбасу.

Раніше в Євросоюзі заявили, що вважають "вибори" 11 листопада незаконними і нелегітимними та не визнаватимуть їх. Також незаконні вибори на Донбасі засудила Канада. МЗС раніше повідомило, що результати "виборів" на Донбасі не визнає ні Україна, ні світ, а їх результати будуть "юридично нікчемними".

У НАТО заявили, що вибори в "ДНР" і "ЛНР" суперечать Мінським угодам і висловили підтримку зусиллям "нормандського формату" і Тристоронньої контактної групи.

Держдеп засудив "вибори" в ОРДЛО і пообіцяв нові санкції проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram