ГоловнаПолітика

Викрито злочинну схему компанії МАУ, яка заволоділа 10 млн грн аеропорту "Бориспіль", - ГПУ

Екс-віце-президенту авіакомпанії повідомлено про підозру.

Викрито злочинну схему компанії МАУ, яка заволоділа 10 млн грн аеропорту "Бориспіль", - ГПУ
Фото: www.flyuia.com

Викрито злочинну схему посадових осіб авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), які заволоділи грошовими коштами аеропорту "Бориспіль" у розмірі понад 10 млн гривень.

Про це повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

За його даними, між ЗАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" і державним підприємством "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" був укладений договір про спільну діяльність з технічного обслуговування та ремонту повітряних суден, яку здійснювали працівники МАУ в приміщеннях аеропорту. На різниці обсягу робіт державі завдано збитків на суму понад 10 млн гривень.

Прокуратурою Київської області спільно з працівниками ГУ КЗЕ СБУ проведено санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального провадження.

Зараз під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури керуючому спільною діяльністю - колишньому віце-президенту авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі) КК України.

Зараз вирішується питання про оголошення підозри іншим співучасникам злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram