ГоловнаПолітика

Україна може стати європейським "Техасом", - міністр енергетики США

США продовжать допомагати Україні у розробці Національного плану енергетичної стабільності.

Україна може стати європейським "Техасом", - міністр енергетики США

Міністр енергетики США Рік Перрі вважає, що Україна має великий ресурсний потенціал і може стати європейським Техасом.

Про це він заявив на зустрічі з представниками Американської торгової палати в Україні та Бізнес-ради США-Україна.

"Ви можете не тільки бути основним постачальником в плані завозу скрапленого газу через Польщу, а потім звідти забезпечувати Європу. Потенціал розвідки і видобутку в Україні такий - і це свого роду моя заява - Україна може стати Техасом у Європі", - сказав Перрі, який був губернатором штату Техас 2000-2015 років.

Він також зазначив "вражаючий" потенціал для такого розвитку.

"Я нагадую людям, які 10 років тому нам (у Техасі. - ред.) розповідали, що у світі вже видобуто усе викопуване паливо. Вони називали той час піком видобутку нафти, пам'ятаєте? Один чоловік подорожував країною, розповідаючи про піки видобутку нафти. А ці ресурси завжди були там, і інновації й технології дозволили нам отримати доступ до них. І сьогодні США є країною номер один у видобутку нафти і газу у світі", - сказав Перрі.

За його словами, США продовжать допомагати Україні у розробці Національного плану енергетичної стабільності, а також продовжать співпрацю у створенні міжвідомчого оперативного штабу на випадок диверсій і ядерних інцидентів.

Перрі також повідомив, що багато американських компаній зацікавлені у співпраці з Україною.

"У нас є багато компаній, які будуть зацікавлені прийти сюди і поспілкуватися з українським урядом щодо питання геологічної розвідки, прокладання планованих трубопроводів, щодо інфраструктурного потенціалу, який дає багатьом громадянам України роботу і поліпшення якості їхнього життя", - зазначив він.

Нагадаємо, у понеділок, 12 листопада, Перрі приїхав в Україну для зустрічей із владою і, зокрема, з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Повідомляли, що він обговорить з українським прем'єром пошук альтернативи закупівлі вугілля й газу у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram