ГоловнаПолітика

Геращенко: Путін хоче зміни влади в Україні

"Надважливо зупинити реванш, не дати можливості російським сценаріям реалізуватися".

Геращенко: Путін хоче зміни влади в Україні
Фото: solydarnist.org

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко прокоментувала незаконні вибори на Донбасі, які відбулися 11 листопада. На її думку, це частина плану, спрямованого на проросійський реванш в Україні.

Про це Геращенко заявила на засіданні Ради регіонального розвитку в Києві.

"Учора проходив фарс, організований Кремлем на окупованих територіях Донбасу, який називався «псевдовибори». У цьому фарсі існує небезпека, адже це повторення сценарію 2014 року, коли через псевдовибори, організовані Москвою, були зірвані мирні переговори в Мінську, а потім відбувалася дестабілізація на фронті, відбувалося загострення безпеки та політичної ситуації, загинули тисячі наших хлопців. Можна простежити, що до таких сценаріїв Москва вдається перед президентськими і парламентськими виборами в нас. Тому що їхня мета не тільки маріонетки на Донбасі, їхня мета - Україна", - цитує Геращенко прес-служба партії "БПП Солідарність".

Вона нагадала, що в Україні є сили, які закликають до прямих переговорів з маріонетковою владою на Донбасі.

"Саме тому Путін хоче нової української влади. Тому надважливо зупинити реванш, не дати можливості російським сценаріям реалізуватися в Україні через вибори", - заявила Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram