ГоловнаПолітика

У Києві стартував конкурс до Верховного Суду і Антикорупційного суду

345 кандидатів з 765 відсіється за підсумками тестування.

У Києві вранці 12 листопада почалося тестування кандидатів, які подали документи на участь у конкурсах у Верховний Суд і Вищий антикорупційний суд.

На іспит зареєструвалися 765 кандидатів, повідомляє журналіст LB.ua.

У конкурсі до Верховного Суду беруть участь 525 учасників, до Вищого антикорупційного суду і Апеляційну палату Антикорупційного суду - 240.

За словами члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіслава Щотки, до наступного етапу конкурсу - практичного завдання - допустять по чотири кандидати на місце. Відповідно, кількість претендентів до Верховного Суду скоротиться до 312, у ВАКС і апеляційний палату ВАКС - до 108.

Тестування триває 2,5 години. Практичне завдання конкурсанти пройдуть 14 листопада.

Голова ВККС Сергій Козьяков прогнозує, що список переможців буде оголошено 15-20 лютого.

Нагадаємо, 2 серпня Вища конкурсна комісія суддів України оголосила конкурси на 78 вакантних місць у Верховному Суді (26 у Касаційному адміністративному суді, 23 - цивільному, 16 - господарському, 13 - кримінальному) і 39 місць у Вищому антикорупційному суді.

З листопада 2016 року до липня 2017 року відбувся перший конкурс до Верховного Суду, за результатами якого Вища кваліфікаційна комісія суддів направила до Вищої ради правосуддя рекомендації про призначення 120 кандидатів суддями відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду (адміністративного, господарського, кримінального та цивільного), по 30 суддів у кожному з перерахованих судів.

Президент Петро Порошенко призначив на посади 118 переможців зі 120.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram