ГоловнаПолітика

Україна та США 16 листопада відновлять роботу комісії стратегічного партнерства

Клімкін і Помпео зустрінуться у Вашингтоні.

Україна та США 16 листопада відновлять роботу комісії стратегічного партнерства
Фото: пресс-служба президента

Україна та Сполучені Штати Америки домовилися про проведення 16 листопада першого за багато років засідання комісії стратегічного партнерства.

Про це повідомив президент Петро Порошенко за підсумками свого робочого візиту до Франції на заходи до сторіччя завершення Першої світової війни. 

Президент розповів, що провів у Парижі понад 40 зустрічей з іноземними лідерами, зокрема з президентом США Дональдом Трампом. "Учора відбулася зустріч і коротке обговорення на полях форуму, зокрема з президентом Сполучених Штатів Америки. За підсумками цього обговорення відбулася зустріч міністра закордонних справ Клімкіна та державного секретаря Помпео", - заявив Порошенко.

Він додав, що 16 листопада Клімкін і Помпео зустрінуться ще раз у Вашингтоні в рамках комісії стратегічного партнерства.

"Комісія була заснована ще майже 10 років тому. Сьогодні ми домовилися відновити її роботу як символ того, що партнерство України і США має стратегічний характер", - заявив Порошенко, який був міністром закордонних справ 2009 року, коли комісія була створена.

У Парижі також відбулася зустріч заступника глави Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва з радником президента США з нацбезпеки Джоном Болтоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram