ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся в Парижі з Меркель і Макроном (оновлено)

Темою зустрічі стали незаконні вибори в ОРДЛО.

Президент Петро Порошенко в рамках робочого візиту до Франції зустрівся з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко. 

Фото: facebook.com/svyatoslav.tsegolko

За його словами, тристоронні перемовини були пов'язані з незаконними виборами, які Росія організувала на окупованій частині Донбасу.

Президент Росії Володимир Путін, який теж був у неділю в Парижі, у переговорах участі не взяв.

Оновлення 19.40. Президент Петро Порошенко після зустрічі повідомив, що учасники тристоронніх перемовин засудили проведення незаконних виборів.

"Ми обговорили всі питання нашої співпраці. Також було висловлено тверду позицію засудження виборів і підтримки суверенітету, територіальної цілісності й незалежності нашої держави", - заявив президент.

Порошенко додав, що західні лідери похвалили зусилля України щодо мирного врегулювання, включаючи продовження терміну дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі.

Президент також говорив з Меркель і Макроном про перспективи миротворчої місії на Донбасі.

"Оскільки лише миротворці здатні гарантувати безпековий компонент Мінських угод, припинити обстріли і змусити, якщо хочете, Росію виконувати взяті на себе зобов'язання. Марно домовлятися з країною, яка не виконує зафіксовані на папері зобов'язання, під якими стоїть підпис президента або уповноваженого представника чи посла", - заявив Порошенко.

На перемовах також порушували питання політичних в'язнів, які перебувають у російських в'язницях, і обмін полоненими.

Нагадаємо, що російська окупаційна влада окремих районів Донецької та Луганської областей призначила вибори ватажків "ДНР" і "ЛНР", а також так званих "народних рад" на 11 листопада. Служба безпеки України назвала ці вибори бутафорією і заявила, що в Донецьку переможе Пушилін з результатом 55%, а в Луганську - Пасічник із 63%.

Світова спільнота не визнає ці вибори, але Росія може визнати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram