ГоловнаПолітика

"ДНР" і "ЛНР" проводять незаконні вибори в окупованих районах

Україна закликала населення Донбасу не брати в них участі.

"ДНР" і "ЛНР" проводять незаконні вибори в окупованих районах
Фото: EPA/UPG

На окупованій території Донецької та Луганської областей сьогодні, 11 листопада, проходить голосування на так званих "виборах" ватажків "ДНР" і "ЛНР" і "депутатів народних рад". Про це інформує "Интерфакс".

На посаду ватажка "ДНР" претендують п'ять кандидатів, зокрема чинний т.в.о. "голови ДНР" Денис Пушилін. Також будуть обрані 100 депутатів так званого законодавчого органу.

На пост ватажка "ЛНР" претендують чотири кандидати, серед яких в.о. "голови республіки" Леонід Пасічник. Також будуть обрані 50 депутатів так званого "парламенту".

Всього відкрили 408 виборчих дільниць. Голосування триватиме з 8:00 до 20:00, проте дільниці для голосування відкрилися о 7:00 за Києвом, оскільки окуповані райони Донецької і Луганської областей перейшли на московський час.

Порогу явки на виборах немає.

Раніше Президент Петро Порошенко закликав українців, які зараз змушені проживати на окупованих територіях, відмовитися від участі в незаконних виборах в окупованих Росією районах Донецької і Луганської областей. Євросоюз заявив про нелегітимність російських виборів в ОРДЛО.

Нагадаємо, Росія призначила "вибори" в "ДНР" і "ЛНР" на 11 листопада всупереч протестам України і попереджень міжнародного співтовариства. На території, підконтрольній бойовикам "ЛНР", так зване "дострокове голосування" почалося вже 9 листопада.

Напередодні Служба безпеки України оприлюднила заготовлені Росією результати "виборів". За даними спецслужби, попередньо вже "намалювали" для перемоги Дениса Пушиліна  в так званій "ДНР" - 55%, Леоніда Пасічника в "ЛНР" - 63%. Явку повинні показати - 70% "виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram