ГоловнаПолітика

Омелян і Яценюк оглянули перебіг реконструкції мосту на Житомирщині, який не ремонтувався 54 роки

Омелян і Яценюк оглянули перебіг реконструкції мосту на Житомирщині, який не ремонтувався 54 роки
Фото: nfront.org.ua

У суботу, 10 листопада, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк і міністр інфраструктури України Володимир Омелян оглянули перебіг ремонту мосту через річку Тетерів у Радомишлі Житомирської області.

Арсеній Яценюк наголосив, що міст в Радомишлі не ремонтувався жодного разу з моменту зведення - вже 54 роки. Питання його реконструкції - дуже важливе, адже "стосується 25 тисяч осіб у місцевій об'єднаній територіальній громаді".

Лідер "Народного фронту" нагадав, що під його головуванням уряд 2014 року включив Радомишлівський міст до переліку об'єктів капітального ремонту.

"Після набуття чинності з 2018 закону про створення Дорожнього фонду, ухваленого 2016 року завдяки зусиллям міністра інфраструктури Володимира Омеляна, представника партії "Народний Фронт" в уряді, і народним депутатам фракції "Народний фронт", вдалося розпочати реконструкцію та ремонт таких проектів", - зазначив Яценюк.

За його словами, реконструкція мосту повинна бути завершена до грудня 2018.

Лідер "Народного фронту" зазначив, що такі проекти, крім усього, - це і створення робочих місць. Він розповів, що поспілкувався з працівником, залученим до реконструкції Радомишлівського мосту, і той розповів, що отримує 10 тисяч гривень за 15 робочих днів.

"Тобто це гроші, які йдуть на інфраструктуру в маленьких містах, створення робочих місць і заробітну плату для людей. І тоді люди розуміють, навіщо вони платять податки, навіщо вибирають народного депутата, який працює в цьому окрузі ", - сказав Арсеній Яценюк.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що цього року в дорожнє будівництво безпосередньо з Дорожнього фонду було інвестовано близько 32,6 мільярда гривень.

Реконструкція Радомишлівського мосту він назвав "красномовним кроком": "За чотири місяці ми робимо те, що планувалося десятиліттями і не робилося. 230 метрів мосту по 20 млн гривень - це наддешева ціна. І в грудні цей міст буде вже служити як жителям ВІДГ, так і всім громадянам України, які будуть безпечно, без ризику для свого здоров'я, без ризику для свого транспорту перетинати річку Тетерів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram