ГоловнаПолітика

Частина "Опоблоку" пішла на союз із Медведчуком

Бойко підписав договір про створення нової платформи з Рабиновичем.

Група депутатів "Опозиційного блоку" (так зване "крило Бойка-Льовочкіна") вирішила укласти союз з партією "За життя", фактичним лідером якої є проросійський політик Віктор Медведчук.

У п'ятницю, 9 листопада, один з лідерів "Опоблоку" Юрій Бойко підписав з Вадимом Рабиновичем договір про створення "Опозиційної платформи - За Життя".

"Ми називаємося платформа для опозиційних сил, які повинні об'єднатися. Є три пункти, за якими ми запрошуємо усіх: встановлення безумовного миру в країні, припинення економічного геноциду і створення нейтральної країни", - заявив Рабинович журналістам на брифінгу.

Бойко в свою чергу сказав, що ця платформа висуватиме єдиного кандидата у президенти, але його ім'я наразі не визначено.

На питання з приводу того, чи весь "Опозиційний блок" погодився увійти у цей союз, Рабинович відповів: "Опозиційний блок й інші партії часто неоднорідні. Тут не можна сказати так: усією юрбою заганяйте разом".

Нагадаємо, що 2014 року "Опозиційний блок" створювався на уламках ПР як штучна структура, яка мала на меті виключно проходження до парламенту. У "Опоблоку", який отримав 9,43%, були два основні акціонери - групи Ахметова і Фірташа, які ділили усе в пропорції 50 на 50. Номінальні співголови фракцій: Олександр Вілкул і Юрій Бойко. Перший представляє "ахметівське" крило, другий - "фірташівське".

За даними LB.ua, партійці, орієнтовані на "ахметівців", до Києва на об'єднання із "За життя" приїжджати не планували.

Детальніше про те, що відбувається в "ОБ", читайте у статті "Троє у човні й Ахметов за бортом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram