ГоловнаПолітика

Ставицький просить допитати його в суді у справі Януковича

"Наявні у мене дані можуть вплинути на процес".

Ставицький просить допитати його в суді у справі Януковича
Эдуард Ставицкий
Фото: kp.ua

Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький звернувся до адвокатів екс-президента України Віктора Януковича та правоохоронних органів України з проханням допитати його в суді.

Про це він заявив у прямому ефірі одного з телеканалів, пише "Деловая столица".

"Наявні у мене дані можуть вплинути на процес, який відбувається зараз в Оболонському суді міста Києва", - заявив Ставицький.

"Я заявив адвокатам, підписав заяву, надсилаю в компетентні органи України, а саме Генеральну прокуратуру, в судові інстанції, а також захисту Віктора Януковича, для того, щоб мене залучили як свідка у справі Януковича в Оболонському суді, оскільки наявні в мене факти дають мені всі підстави вказати на те, що це можуть бути істотні свідчення, які можуть істотно вплинути на весь процес", - заявив він.

Нагадаємо, в травні 2018 року Генпрокуратура завершила слідство щодо Ставицького у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я" і скерувала обвинувальний акт до суду. Ставицький зараз переховується від українського правосуддя в Ізраїлі.

Як повідомлялося, 30 жовтня суд завершив дебати у справі Януковича про держзраду. 19 листопада суд має намір заслухати останнє слово обвинуваченого.

Прокуратура просить засудити екс-президента до 15 років в'язниці.

Януковичу інкримінують держзраду (ч. 1 ст. 111 КК), пособництво у сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництво у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК). Його судять заочно, тому що він переховується від правосуддя на території РФ. Зазначимо, що суд намагався перейти до дебатів ще 3 травня, але повернувся до допитів свідків за клопотанням захисту Януковича. Пізніше адвокати екс-президента кілька разів зривали дебати.

Дебати - останній етап судового процесу, після якого буде оголошено вирок. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Суд над Януковичем: в очікуванні першого вироку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram