ГоловнаПолітика

У "Опоблоці" збираються створювати альтернативну "платформу"

Вранці 9 листопада в Києві пройде нарада обласних осередків "Опоблоку".

У "Опоблоці" збираються створювати альтернативну "платформу"
Агитационные листовки Оппоблока в типографии
Фото: Макс Левин

На ранок п'ятниці, 9 листопада, в Києві анонсовано до проведення нараду частини обласних осередків партії "Опоблок". Частини, оскільки на нараді очікуються представники лише тих осередків, які вважаються лояльними до "крила Бойка-Льовочкіна". Велика частина "опоблоківців" з регіонів (тих, хто орієнтований на "ахметівців") приїжджати до столиці не планують. Про це Lb.ua стало відомо з власних джерел.

На нараді очікують прибуття - як "запрошеного" гостя - лідера партії "За життя" Вадима Рабіновича.

Головна мета заходу - створення всередині ОБ "альтернативної платформи", яка виступає за об'єднання цієї згаданої політсили з партією "За життя", а також за висунення від них єдиного кандидата у президенти (за замовчуванням мається на увазі, що ним має стати Юрій Бойко).

За задумом організаторів, це має простимулювати об'єднавчий процес двох партій. Як відомо, новини про нього з'явилися ще наприкінці вересня, причому з подачі Сергія Льовочкіна та Вадима Рабіновича. Водночас представники "крила Ахметова", які є мажоритарними акціонерами ОБ (контролюють більш ніж половину всіх облосередків) виступали категорично проти такої кооперації та кандидатства Юрія Бойка. Відтоді - незважаючи на зусилля його ініціаторів - об'єднавчий процес з "мертвої точки" не зрушився.

Наразі, коментуючи те, що відбувається, "ахметівці" зазначають:"Такі їхні дії нам вигідні - вони покажуть, хто першим порушив існуючі домовленості. Значить, у нас будуть розв'язані руки". І ще: "Вони думають, що зуміють нас "дотиснути". Ось, позаписували більшість наших топ-менеджерів у санкційний список Росії. Думали, що налякали", - кажуть тут, піддаючи сумніву президентські перспективи Юрія Бойка, зокрема перспективи його виходу в другий тур.

Для більш глибокого розуміння того, що відбувається зараз в "Опоблоці", рекомендуємо до прочитання статтю шеф-редактора Lb.ua Соні Кошкіної "Троє в човні і Ахметов за бортом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram