ГоловнаПолітика

У Керченській колонії Балуха відвідала його сестра з Росії

Родичі передали політв'язню посилку.

У Керченській колонії Балуха відвідала його сестра з Росії
Фото: Крым.Реалии

Українського активіста Володимира Балуха, який перебуває в Керченській колонії №2, відвідала його сестра - громадянка Росії. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"В українського активіста Володимира Балуха 8 листопада 2018 року в керченській колонії відбулося коротке побачення з рідною сестрою Надією, яка спеціально для цього приїхала з Волгоградської області РФ. Українцю дали можливість поговорити з сестрою через скло по телефону. За інформацією дружини Володимира Балуха Наталії, рідні передали українцю посилку", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники зазначили, що за російським законодавством, яке де-факто діє в окупованому Криму, Балух має право на короткострокові побачення тривалістю чотири години і тривалі побачення тривалістю три доби на території колонії.

Напередодні голова Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що Балуха перевели з карантину у загальний барак.

Нагадаємо, окупаційний суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 000 рублів (близько 4600 гривень). Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який вивісив у дворі будинку.

Іншу "справу" проти активіста було порушено вже під час його утримання під вартою: начальник ізолятора тимчасового утримання в окупованому селищі Роздольне Валерій Ткаченко заявив про напад Балуха на нього. За цим звинуваченням Балуха засудили до 5 років позбавлення волі.

Пізніше так званий Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок, засудивши його за двома справами до 4 років і 11 місяців колонії.

У жовтні Балух заявив, що припиняє голодування, яке він оголосив у березні 2018 року. За даними адвоката, у засудженого після більш ніж 200 днів протесту є підозра на виразку або панкреатит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram