ГоловнаПолітика

Студентка КПІ видалила звинувачення на адресу поліцейського і написала пост-вибачення (оновлено)

Інцидент може бути провокацією проти його дружини, Ольги Варченко.

Студентка Київського політехнічного інституту Наталія Бурейко заявила в прокуратуру про домагання і погрози з боку одного з керівників Департаменту захисту економіки Олександра Варченка.

Фото: Наталія Бурейко

Увечері 7 листопада у фейсбуці Бурейко з'явився пост про те, як вона познайомилася у "Тіндері" з чоловіком, який представився Варченком. Після того, як вона відмовилися від пропозиції зайнятися сексом, їй нібито почали надходити погрози. Окрім того, студентка отримала коробку з курячими лапками - як підтвердження реальності погроз.

Пост широко поширився в українському сегменті інтернету, і, як стверджує дівчина, її почали шукати невідомі люди, а її родичам - погрожувати кримінальною справою за неправдиві свідчення.

Вранці 8 листопада дівчина написала заяву в прокуратуру Києва з проханням розслідувати цю ситуацію.

Сам Варченко заявив, що це "жахлива інформаційна атака", спрямована проти його дружини Ольги Варченко, яка обіймає посаду першого заступника голови Державного бюро розслідувань. "Про провокації та брудні медійні атаки вона заявляла публічно буквально нещодавно. Підозрюю, що це тільки початок", - йдеться у фейсбуці Варченка.

Він заявив, що ніколи не був знайомий і не вів листування з Бурейко.

"Тепер у Наталії та у мене є шанс захистити наші добрі імена від дій цинічних провокаторів. Готовий прибути до прокуратури міста Києва і дати свідчення", - написав він у фейсбуці.

Фото: Олександр Варченко

Ольга Варченко у коментарі "Громадському" підтримала чоловіка і назвала цю ситуацію провокацією. "Він не знає цю дівчинку і він ніколи на сайті знайомств не був і не спілкувався ні з ким", - заявила вона.

"Такі провокації - це тонкі речі, дорогі. Це новий рівень брудних кампаній. Зараз Олександр Варченко звернувся до Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі, написав відповідний рапорт, щоб провели службове розслідування. Наскільки мені відомо, Наталія також звернулася в прокуратуру міста Києва також з відповідним зверненням", - заявила вона.

Оновлення. Розслідуватиме справу головне управління Служби безпеки України. Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, пише "Українська правда". За фактом скарги Бурейко відкрито кримінальне провадження за статтею 129 ("Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози").

Оновлення 19:15. Наталія Бурейко видалила свої повідомлення про конфлікт з Варченком і написала пост-вибачення, у якому вказує, що "не розібралася в ситуації та не усвідомлювала своїх дій" і їй" дуже соромно".

"Я не мала жодних підстав вважати, що мені погрожував саме Олександр Варченко, а не хтось інший.

Я стала жертвою цинічної провокації проти Олександра і його дружини. Я допускаю, що акаунт був створений хакерами з Росії для дискредитації чиновників Національної поліції і Державного бюро розслідувань. Я приношу свої вибачення Олександру Варченку і членам його сім'ї", - написала Бурейко.

Наприкінці повідомлення студентка додала, що не даватиме додаткових коментарів у цій справі.

Чи залишилася в прокуратурі заява про погрози життю, не уточнюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram