ГоловнаПолітика

Порошенко закликав представників РПЦ повернутися назад у Росію

"Дорогі мої, вам тут нема чого робити".

Порошенко закликав представників РПЦ повернутися назад у Росію
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що російській церкві нема чого робити в Україні і закликав її представників повертатися назад у Росію. Про це він заявив 7 листопада на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що потрібно знати для успішного руху вперед", пише "Українська правда".

За словами Порошенка, після проведення Собору й обрання предстоятеля автокефальної Української православної церкви Українська церква отримає справжню незалежність.

"Україна і я чітко поділяємо принцип невтручання держави у церковну діяльність, особливо іноземної держави", - сказав він.

Порошенко процитував президента Росії Володимира Путіна і заявив, що, за словами Путіна, РФ тримається на двох стовпах - російській православній церкві та ядерній зброї.

Президент України назвав ненормальним той факт, що у Кремлі збирали раду безпеки Росії на чолі з Путіним, щоб обговорити, як захистити РПЦ в Україні.

"Дорогі мої, вам тут нема чого робити. Нема чого робити вашій церкві, нема чого робити вашим збройним силам, нема чого робити вашому озброєнню. Додому, у Росію", - резюмував Порошенко.

Також Порошенко порівняв появу в Україні незалежної церкви з проголошенням 27 років тому незалежності країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram