ГоловнаПолітика

Гройсман запропонував призначити голову Держслужби у справах ветеранів, поки немає міністерства

Питання формування міністерства і призначення міністра в коаліції займе набагато більше часу.

Гройсман запропонував призначити голову Держслужби у справах ветеранів, поки немає міністерства
Фото: Влад Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступив за призначення голови Державної служби у справах ветеранів до запуску відповідного міністерства. Про це він сказав на засіданні уряду.

"Поки що в коаліції ще опрацьовується питання узгодженої кандидатури на посаду міністра, це ще займе певний  час, але я думаю, що ні ветерани, ні їхні проблеми не можуть чекати. Тому я сьогодні запропонував варіант ... у найближчі тижні ми могли б запропонувати реформу самої Державної служби ветеранів як центрального органу виконавчої влади, який наразі залишається без керівника. Я запропонував нашим ветеранам, щоб вони внесли узгоджену кандидатуру на керівника такої служби", - сказав Гройсман.

Прем'єр назвав такий варіант одним із найшвидших рішень - уряд зможе почати реформу служби ветеранів вже наступного тижня.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кабінет Міністрів не передбачив фінансування Міністерства у справах ветеранів у проекті державного бюджету на 2019 рік.

На початку 2017 року Верховна Рада проголосувала за проект постанови, в якому рекомендувала Кабміну створити профільне міністерство у справах ветеранів. Однак уряд не вжив жодних заходів для створення такого міністерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram