ГоловнаПолітика

Україна не домоглася від Росії відповіді щодо обміну заручниками, - Геращенко

Російська сторона "зайняла деструктивну позицію".

Україна не домоглася від Росії відповіді щодо обміну заручниками, - Геращенко
Фото: Facebook/Iryna Gerashchenko

Під час сьогоднішнього засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську із врегулювання ситуації на Донбасі українська сторона знову вимагала від РФ надати офіційну відповідь на пропозицію про обмін злочинців-росіян на політв'язнів українців. Російська сторона заблокувала питання звільнення заручників, заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

"Українська сторона сьогодні ще раз звернулася з вимогою до представників РФ негайно надати офіційну відповідь на пропозицію передати їм 23 злочинців-росіян в обмін на політв'язнів Кремля. Також ми готові помилувати кілька десятків сепаратистів в обмін на 20 українців - цивільних і військових - які незаконно і роками утримуються на окупованому Донбасі", - написала Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Водночас вона поінформувала, що представники Москви "зайняли деструктивну позицію і заблокували питання звільнення заручників".

Геращенко повідомила, що члени української делегації "ще і ще раз звернулися до координатора ОБСЄ Тоні Фріша щодо драматичної долі підлітків із Ясинуватої, яких бойовики обіцяли відпустити до батьків ще 2 роки тому, але досі тримають в донецькому СІЗО".

"Сьогодні був дуже важкий Мінськ. На жаль, РФ дала мандат своїм маріонеткам на безпекову і політичну дестабілізацію. Світ зобов'язаний дати цьому жорстку оцінку. Не просто занепокоєння, а посилення санкцій", - написала Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram